Suvi on käes – rabarber

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Rabarber on esimene, mida suvehakul peenralt leiab. No ega ta niisama nagu ikka süüa ei sünni, aga rabarberist siiski on võimalik ju ka midagi head teha. Rabarberikoogiretsepte leiab ilmselt siit ja sealt ning rabarberikisselli teadmised on ka ilmselt meie emad/ämmad edasi andnud. (Ja siinkohal ei saa kuidagi rääkimata jätta seda pisikest loojupikest, kuidas ma oma sõbrantsi kisselli õpetasin tegema želatiiniga.

 

Aga tuleme tagasi rabarberi juurde. 

Mina teen rabarberist ainult limonaadi. Sest see on lihtne. Nii lihtne, et võtad  mingi hunniku rabarberit (ei pea kaaluma ega tükke lugema), pesed suurema mulla maha ja hakid tükkideks. Paned potti ja valad vee peale. Lisad mett tunde järgi, alati võid igal ajal juure panna. 

Mina tõstan kogu selle loo külmkappi (sest soojade ilmadega läheb lihtsalt suht kiiresti käärima) ja kurnan sealt seda jooki ja lisan vett (ja vajadusel mett) nii kaua, kuni asjal veel mingi värv ja maitse on.

Kes kardab, et jook jääb meemaitseline, siis ei – magusust annab, kuid meemaitset ei jää.

Parim promillita jook suvehakuks. Ja lihtne nagu üks isetehtud elu peaks olema.