Marvel/Avengers algajatele

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Täna mõtlen, et kuidas see Tasujate filmide teema minust aastaid täiesti mööda on läinud. Teistpidi olen ma ju Brdget Jonsi, Herculet Poirot’ andunud fänn. Kuidas fantastika valdkonda kuuluv superkangelaste saaga Simd selliselt köidab, et rääkiv puu ja pesukaru galaktika valvuritena täitsa nagu omal kohal tunduvad, on veits ikka nagu mõistatus. Ja minust käis see kaarega mööda ja oleks äkki jäänudki minu jaoks mingiks „noortehulluseks“. No õnneks, õnneks on mul majas teismeline poiss, kes mind viimaks õigele rahale juhtis. Aga tead, mis on head selles, kui Sa hakkad Marveli filme fännama aastal 2021? Just see, et vaadata on neid palju. Ja need on geniaalsed. Geniaalsed eelkõige väikeste (ja suurte) seoste vahel, mis tekivad, kui oled rohkem kui mõned filmid vaadanud. Need lingid on lihtsalt nii tabavad, nii märkamatud ja wow-efekti tekitavad. Ja see emotsioon, kui ära lingib! Ja siis see murdosa sekundist, kui Stan Lee ennast näitab. Tema tulekut kutsutakse inglise keeles cameo appearanciks ja pead ikka päriselt vaatama, et see hetk ära tabada. Rääkimata headest ja tuntud ja vähemtuntud näitlejatest. (mõni minu generatsiooni oma ka: Robert Redford, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Cobie Smulders (How I met your mother). )Aga iga algus on raske, nii ka Tasujate filmide vaatamise algus – eriti, kui saa vaatad täiesti ilma taustata hilisemaid filme: mina alustasin Thoridest ja seejärel vaatasin Avengers: Infitity Wary ja End Game’i. Ja ausalt, neid tegeleasi on palju, ja mingi hetk oli kõik sassis. (no see igavene küsimus: kes on hea ja kes on halb😊 – vähe sellest – nad vahepeal vahetavad oma head/halba poolt). Täna olen kindel, et need esimesed vaadatud filmid vajavad kindlasti ühel päeval uuesti vaatamist. Aga põhjalik nagu ma iga teema sisse süvenedes olen, tegin omale ikka mingi hetk spikri. Tasujad kronoloogilises järjekorras ja filmide linastumise järjekorras. Aitab järge hoida. Ja et see nüüd ütlemata ei jääks – kangelased nagu Superman ja Batman EI OLE üldse mitte midagi sarnast Ironmanile ja Spidermanile. Need on täitsa teised vennad teisest kohast – DCst nimelt. Ma ikka sisseelamise faasis küsisin, et millal see Batman nüüd tuleb siis.

 

 Igal juhul pöidlad püsti ja Tasujad aitavad selle koroonakarantiini üle elada.

marveli teksti