Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Enamasti räägitakse rutiinidest, kui millestki ebameeldivast, loovust tapvast ja igavast. Vaidlen vastu – mõistlikud rutiinid, vastupidi, tekitavad sulle aega ja mõtlemisressurssi päris asjade jaoks. Rutiinid panevad su mingis mõttes autopiloodile, kus sa teed midagi intertsist ja ilma suuremat mõtlemata – mis ei tähenda, et sa neid ei naudi

Hommikurutiinist ma juba kirjutasin – minu elus on see üks olulisemaid. See, et hommikurutiin õnnestuks, algab see paljuski juva õhtu tegemistest (pestud nõud, mäletad). 

Aga, kes mu hommiku-postitust ei ole lugenud, siis hea hommik on selline: sa ärkad enne neid, kellega kodu jagad, teed omale kohvi (eelmisel õhtul oled vaadanud, et su kohvimasin hommikul kõiki puhastusi ei nõua), su köök/elutuba või misiganes see koht on, kus sa oma kohvi naudid on mõnus ja korras, sa 7 minutit hommikujoogat ja vabalt valitud kogus aega oma kohvi, lõhnalambi ja tugitooli nautimist.

Minu jaoks loovad rutiinid turvalise keskkonna, kus saan paljudest asjadest edukalt ja ilma liigset aega kulutamata mõnusasti läbi ujuda. 

Mõned rutiinid võivad vabal olla oma olemuselt ka kiiksud, kuid need on kiiksud, mis mulle meeldivad ja teevad minu päeva/elu.

Minu kiiksud siis suhteliselt suvalises järjekorras:

Hommik, kus on kohv, tugitool ja lõhnalamp – vaieldamatult parim, PARIM!, osa päevast ja elust

Ma pargin auto peaaegu alati nina väljapoole, et oleks mõnus pärast välja sõita (muuseas, ka erinevates kaubanduskeskuste parklates pargin auto suhteliselt samasse piirkoda, et tagasitulles vähemalt korrus ja suund oleks enam-vähem õige)

Ma kasutan trennis peaaegu alati sama numbriga kappi (52, et te teaksite vaba hoida ????)

Ma ostan poest alati sama tootja piima

Kui käin jooksmas, jooksen alati täpselt sama ringi

Panen nõudepesumasinasse nõud alati samasse kohta 

Loen enne magamaminekut

Pühapäeva hommikul teen pannkooki

Pakin oma kohvri suhteliselt sama moodi alati

Mitte, et ma iga rutiini ja kiiksu eraldi naudiksin, on need osa minust ja olulised mulle, et mu elul ja päeval oleksid raamid. 

Ja kõik täitsa ise mõeldud-tehtud!