Hea ilusalongi omanik!

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Siia rubriiki võiks ju tulla nüüd üks kena lugu sellest, kuidas kevadel ilusaks saada. Üks asi, mis minul kevadel ilu ja kehaga seondub, on kindlasti pediküür. Just kevadel tunnen, et nüüd on vaja üks põhjalikum pediküürimine ära teha ja ise pole see pooltki nii tõhus kui salongis. Aga see ei tule lugu pediküürist ja mu varvastest ja enne ja pärast. See tuleb hoopis lugu …. Ma ei teagi, klienditeenindusest? Kõlab hirmus igavalt. Ütleme nii, et see on kiri ilusalongi omanikele.

 

Hea ilusalongi omanik!

 

Näen, et oled käima pannud ilusa idee – idee ilusalongidest, mis suurepärastes asukohtades, kauni mööbliga. Kus Sinu meeskond kvaliteetseid vahendeid kasutades naisi (enamasti) ilusaks teevad. Sa oled ka panustanud ilusasse kodulehte ja Su salongid on avatud isegi pühapäeval. Helistan Sinu salongi ja saan aja suisa samaks päevaks ja jääb tunne, et mind päriselt oodatakse. Jõuan kohale. Ilusalong asub moodsas uues majas, enne salongi sisenemist näen juba kohe ukse vastas kahte nobenäppu maniküüri tegemas. Astun sisse ja otsin inimest, kellele tere öelda – adminni parasjagu ei ole, kuid sealsamas paari meetri kaugusel on sinu usinad maniküüri spetsialistid. Proovin õnne nendega – otsin pilguga, et kedagi tervitada, ema ju õpetas, et sisenemisel tuleb „Tere“ öelda. Ükski pilk ei tõuse, ühman siiski oma Tere ära. Isegi nagu mitte tere pärast vaid pigem nagu lootes, et keegi ütleb, et mis ma nüüd edasi teen. Et paneks jope kuskile või saamaks kinnitust, et ma ikka olen õiges kohas. Sest pole tunnet, et mind siiin keegi ootaks. Hakkan täiega endas kahtlema, sest tihti ajan segamini nii kellaaegu kui kuupäevi. Kõige lähemal mingile terelaadsele pilgule oli üks maniküüris olev klient. Ma ikka agu suht nõutu. Vaatan, et Sina siiski oled minu peale mõelnud, pannud ukse juurde diivani ja tugitooli. Äkki mõtles ta mulle? Istun. Jope panen teise tooli peale ja kuna kuskil keegi ei liigu, siis mis ma ikka teen – võtan telefoni. Ootan ja no diivan on ju mugav, mis mul siin ikka nii väga viga on. Ise tulin ju ka ca 10 minutit varem. Ja umbes see 10 minutit mul seal istuda tulebki, ja etskae: ma näen inimest, kelle sa oled värvanud adminiks. Ega ma sellest kohe aru ei saa, mõtlen esiteks, et tema on see, kes minu varvastega toimetama hakkab. Vähemasti saan kinnituse, et olen õiges kohas ja mul oli ikka aeg kirjas.  Ja siis tuleb uus töötaja välja, kes ütleb, et ma peaksin nüüd küünevärvi valima, juhatab mu küünelakkide juurde ja valik on küll super – näen, et omanik tunneb asja – kõikvõimalike kliendi soovidega on arvestatud. Kosmeetik kaob mu juurest enne, kui nende lakkide juurde jõuan ja kui olen värvi välja valinud – no mitte ei saa aru, et kas võtan selle nüüd ise kaasa (need ju olid täitsa seal ees fuajees letis) või mis. Otsin teda ja näengi teda nurga taga – no küsin siis, et kas võtan kaasa. Vist tuleb võtta. Jõuame siis oma kohale ja Sa oled taas minu peale mõelnud – oled teenusesse sisse kirjutanud, et kliendile võiks pakkuda kohvi/teed/vett. Palun kohvi (mõistagi) ja kosmeetik siis küsib, et millist, et kas piima, suhkruga. Ma siis poetan, et sellist late moodi. (Iial ei tea, mis masinad seal on) Kosmeetik lõikab minu late jutu sisse resoluutselt – piimaga siis! Naeratan, piimaga. Minu talvest väsinud jalad saavad uue väljanägemise – oled hea spetsialisti tööle valinud ja hästi koolitanud. Pole midagi öelda. Saab minu roosadele varvastele viimane pealislaki kiht peale ja kosmeetik siis ütleb, et nüüd tuleb 20-30 minutit oodata. Ma noogutan ja ta ütleb: „Head päeva!“. Ma siis mõtlen, et kuidas see siis nüüd 20-30 minuti pärast on, et kui aeg läbi on, et kas ta tuleb tagasi – vaatab laki üle ja võtab varvaste vahelt tuustikud ära või mis. Ootan 25 minutit, kedagi ei tule, katsun ise lakki, tundub ok olevat – võtan ise need tuustikud varvaste vahelt ära ja panen sokid ja tossud jalga. Võibolla mu ootused on liiga kõrged, aga no raske oleks olnud korra tulla siis või? Võtan jope ja maksan. Head aega vist admin ütleb. Igal juhul ma olen väga tänulik Sulle, salongi omanikule, kes Sa oled omalt poolt teinud kõik, et klientidel oleks Sinu juures professionaalne iluteenus. Ja Sinu professionaalsed iluteenindajad tegid kõik (või mittemidagi) selleks, et ma igast otsast Su salongis end kehvasti tunneksin. Et sa teaksid.

Sina, omanik, arvasid, et ootad mind oma salongis, aga tegelikult ju ootasid mind diivanid ja küünelakid ja ilus asukoht, Sinu meeskond mind ei oodanud.

Heade soovidega

evelin