Kes maksab arve?

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

See igavene küsimus ja kohmetud olukorrad. Mõtlen siis seda, et kui naisterahvas on meesterahvaga väljas söömas. Kui ma tunneks mõnda pikaajalist ettekandjat/kelnerilt küsiks kohe, et mis need trendid siis on praegu ja kuidas on need muutunud ja hullult tahaks mõnda vürtsikat lugu ka kuulda.

Mina kes ma olen segu siis vanakoolist ja attitude’st et „mulleeipeakeegiväljategema – saanisehakkama“.

Ja vaatamata viimasele nimetatule mulle ikka meeldib, kui meesterahvas maksab arve. No tulge ja lööge maha, aga no vot on selline ootus. Ja teisalt –  üliharva suudan seda lõpuni välja pidada, sest ma ikka üldiselt ohtun meeldivate inimeste ja heade sõpradega. Tuleb see ettekandja ja küsib, et kuidas need arved lähevad ja kui mu söögikaaslane kohe sekundipealt ei vasta, et kokku, siis ma lihtsalt ei pea seda sekundit ära – ütlen ise, et eraldi.

Aga lugusid ja olukordi ka minu elus erinevaid. Võiks meesterahvad mingitesse kastidesse jagada selle järgi, kuidas nad arvesse suhtuvad, kuid jäägu see pasarahe mu peale tulemata. Siiski-siiski, mõned olukorrad on ikka emotsiooni visanud. Ma arvan, et olukord, kus mul silmad ikka päriselt suureks läksid, oli see, kui ma päriselt olin deidil (ok, ok, see oli juba see koht, kus kergelt nagu testisid venda, sest ta MITTEKUNAGI ei maksnud ise arvet) ja siis tuli ettekandja ja küsis, et kuidas arved ja kuna kumbki nagu ei vastanud, siis ta ruttu nagu ütles, et kas pooleks ja te ei kujuta ette, et tüüp ütles, et ei, nii nagu me sõime. (ma olin kohvi tellinud lisaks ja tema osa arvest oli väiksem). See oli ikka nagu naljakas. Oli kohe väga naljakas. Ja siis on inimesed (tüübid), kes ei tipi. Taevas küll, kui sa lähed restorani, siis ole inimene, võta natuke sulli kaasa. Pole ju raske. Ühesõnaga, on veel vana kooli naesterahvaid, kes siiani arvavad, mees maksab arve – aga muidu paluks võrdset kohtlemist 😛 Ja see ei ole seotud sellega, et kas meil on nagu deit või lihtsalt head tuttavad saavad kokku. (ma ei räägi kolleegidega töökoha sööklas söömisest)

 Ausalt, minu jaoks võib täitsa toreda kohtumise pekki keerata sellega, kui läheb arve jagamiseks. Ärme parem lähe siis sööma, aja me niisama juttu, pole mingit jama.

 

evelin