Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Kui Sa tead, kes ja mis on Bridegt Jones, siis võib eeldada, et oleme samas vanusegrupis +-10😊

Bridget Jonesi film ei ole lihtalt film, mida saaks teiste filmide ja seriaalide seas lihtsalt kommenteerida, kritiseerida, arvustada. Minu elus (ja ma tean mõnda veel), on Bridget Jones nähtus. See on film, kust saab võrdluse enam-vähem igale elujuhtumile, see on film, mis pole nagu elu ja samas on nagu täiega see sama elu, mida sa elad. Ja uskuge või mitte, sellel filmil on kihid. (no nagu Shreki eeslil).

See on ilmselt enamikele mõistetamatu, aga olen seda filmi ilmselt näinud umbes 100 korda ja see ei ole see 100 korda, et vaatasin rohkem kui korra ja „oh ma olen seda sada korda näinud“. Ma lihtsalt sõna otseses mõttes olen seda näinud 100 + korda. Mitte iga kord konkreetselt vaadanud, ma olen seda ka lihtsalt kuulanud. Sest peale 50. korda jookseb pilt ilma seda nägemata. Ma olen Bridgetit ühe korra vaadanud nii, et vaatasime teise Bridgetit (või mõistena „bridgetit“ mõistva sõbrannaga filmi ühel õhtul ära ja kui jooksid lõputiitrid, olin see nüüd mina või tema, ei mäleta, aga üks meist ütles: „Vaatame ühe korra veel“. Ja me vaatasime korra veel kohe sinna otsa.

Aga ma viitasin kihtidele. Isegi, siis kui sa oled seda mõnikümmend korda juba näinud, võib sealt midagi „uut“ leida. Kes teab, kellest ja millest jutt käib, siis: no teate seda kohta, kui Birdget avastab Danieli vannist selle ameerika tšiki? Saate aru, et ma ei saanud aru, et selle taga oli see kampsun. Mitukümmend korda ei saanud aru. Ja kui ma aru sain, siis väga mitu aastat veel peale seda põhjapanevat avastust iga kord, kui ma taas filmi vaatasin, lootsin sisimas, et ta seda kampsunit ei näe. Sest mina olen suurema osa ajast ikka olnud Danieli poolt. Kuni ma enam ei olnud. Need on need kihid ja värgid 😀 Ja võibolla ma kasvasin suureks, aga minus on timunud printsipiaalne muutus – ma ütleksin isegi epohhiloov muutus – ma nüüd olen Darcy poolt.

Igal juhul, igaühele oma ja ilmselt mu sellest postitusest ei saa 99% nimestest üldse aru, aga minu elu oleks kindlasti vaesem olnud ilma Bridgetita, ilma Bridgeti lauludeta (All by myself….) ja Bridgeti kaaluta, ja sinise supita ja jänese kostüümita ….

Kõik ei ole enda tehtud, osa süüd on Bridgetil.