Raamatukogust ja eelmise raamatute laenutamise teema jätkuks

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest

Alustan hoopis sellest, et raamatukogudes töötavad maailma parimad inimesed. Ma ei tea, kuidas neid inimesi sinna valitakse, aga ilmselt valideeridakse neid inimesi vastu kompetentse nagu: lahke, abivalmis, alati heas tujus, tore, armastab raamatuid ja inimesi. Aga võibolla onraamatuid armastavad inimesed üldse veits nagu paremas inimesed üldiselt. Nagu öeldakse inimeste kohta, kellel on lemmikloom, et need on keskmisest vähem kriminaalsemad.

Mina olen raamatukogusid armastanud lapsest saati, olen raamatukogust koju jooksnud (me reaalselt nagu olen enamus elu lugemist vihanud), et saaks juba lugema hakata. Ja kui ikka raamat, mu endale saab, siis loen tõesti igal pool ja igal ajal. (ma lihtsalt ei saa korraks tegemata jätta kõrvalepõiget selle kojujooksmisega – ausalt ma olen ühe korra koju jooksnud veel ühe asja pärast – kotis olema Napoleoni koogi pärast  – see oli kuskil kui ma olin 20+, aga mul on see trolli pealt koju jooksmine ikka väga selgelt meeles). Et siis raamatud ja Napoleoni kook on need, mis minu elus on jooksmist väärt. 😊

Aga raamatukogud, oi eks mul ole igasugu asju ka juhtunud nende aegade jooksul – mõni raamat on kadum aläinud, mõnele on teed peale läinud, viimane kadumisjuhtum oli selline – et kui siin Tallinnas ollakse suht harjunud, et ühe „keti“ raamatukogude raamatuid saab tagastada suvalisse teise raamatukokku, siis ma ütlen, et diil mandi ja Hiiumaa vahel ei käi. Ma olin hajameelsusest ühe Tallinna raamatu Hiiumaal kasti poetanud ja siis ennast ogaraks otsinud. Aga kõik mured oleme saanud raamatukogus alati lahendatud nii, et hea tundega alati välja astunud ja julgenud isegi juurde laenutada.

Nagu ma ühes varasemas postituses kribasin, on mul alati vaja saada need uued raamatud. Proovisin siis nüüd õnne, et kuidas ma saaksin neid raamatudi raamatukogust. List raamatupoe kodulehe alusel kokku ja raamatukogu e-kataloogi. Nii, enamus töötluses ja telli nuppu ei paista kuskilt. Sellise tulemuse sain umbes 5 päeva ja siis vaatan, et töötlusest on raamatud liikunud laenutusse, tähtajad peal. Telli nuppu ikka pole. Ma juba otsast päris õnnetu, et no mis. Pole võimalik tabada seda hetke, et uus raamat on kohal ja siis meili teel tellida.

No läksin tagasi juurde juurde ja kirjutasin otse raamatukokku. Ja paari kirja vahetamise tulemus oli see, et sain 4 uut raamatud endale lugeda kõige esimesena. Teistele sain siin end järjekorda. Ja vot nii ongi, et ei saagi e-kataloogist ise tellida. Tuleb kirjutada meil või helistada, et raamat bookida.

Ja ma ei kurda, kui meil siis meil. Mina igal juhul sain oma raamatud just enne pikka vaba nädalavahetust ja lugejad teavad – see tunne, kui sa vaatad oma eelseisvate vabade päevade eel seda mõnusat lugemata raamatute pakki. Ma ei oska seda kirjeldada. Mittelugejad ei saa muhvigi aru, lugejad ilmselt teavad väga hästi seda fiilingut.

Head lugemist! Ja mina hoidsin nüüd kindlasti mõnikümmend eurot kokku ja raamaturiiulis ca 10 cm ruumi. Hästi tehtud seekord. Ja täitsa ise tehtud!

 

evelin